
پروژه: سنجش رضايت شغلي پرسنل
( مطالعه موردي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران )
فرمت : word
تعداد صفحه : 241
قیمت : مبلغ ۲۲ هزار تومان
چكيده :
در جوامع امروزي كه افراد بخش قابل توجهي از فعاليتهاي روزانهشان را صرف كسب درآمد ميكنند و يا از طريق آموزشهاي مختلف خود را براي فعاليتهاي شغلي آماده ميسازند، بحث از اشتغال و بررسي همه جانبه در خصوص ماهيت آن اهميت زيادي پيدا نموده است. زيرا ممكن است اين افراد فاقد مهارتهاي لازم باشند، علاقمند نبوده و يا از شغل خود راضي نباشند.
تکریم کارمندان یک سازمان توسط مدیران آن نشان از رو به پیشرفت بودن آن سازمان دارد. مدیرانی که دغدغه اصلاح امور را دارند همواره در پی یافتن مشکلات و معضلات سازمان مطبوع خود بوده و از هیچ فعالیتی فرو گذار نمی نمایند. یکی از این اقدامات که با بدنه سازمان در ارتباط مستقیم است ، سنجش میزان رضایت شغلی ( سنجش کیفیت زندگی کاری ) است.
قسمتي از انگيزهها و بهره وري در شغل به هماهنگي بين خصوصيات شغلي با توانايي، نيازها، علايق و ارزشهاي افراد بستگي دارد. اين هماهنگي سبب رضايت شغلي(Satisfaction Job) فرد ميگردد و فقدان آن سبب نارضايتي. رضايت و عدم رضايت از شغل با كل زندگي فرد در ارتباط است و ميتواند سبب شود كه فرد در زندگي بهتر و راحتتر باشد يا نباشد.
با توجه به نگاه مدیران ارشد سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران طرح سنجش میزان رضایت شغلی به عنوان یکی از پروژه های تحقیقاتی در حوزه منابع انسانی سازمان انجام گرفت و این طرح یکی از اولین گام ها در خصوص تغییر ساختار سازمانی بود.
اصولاً برای آنکه مدیران ارشد بتوانند خواسته های خود را در جهت رسیدن به اهداف مشخص شده سازمانی محقق نمایند می بایست به امکانات موجود خود اشراف کامل داشته باشند . این امکانات شامل امکانات سخت افزاری ، منابع انسانی ، زمان ، بودجه و ... می باشد. صرف دانستن اینکه مثلاً چند دستگاه رایانه یا خودرو در بخش سخت افزاری موجود است نیز کافی نبوده و حتماً کیفیت و نوع آنها نیز مهم است. در حوزه منابع انسانی نیز به همین نحو ، با این تفاوت که در بخش منابع انسانی متغیر های بسیار زیادی در توانمندی فرد موثر است از جمله تجربه کاری ، میزان تحصیلات ، علاقمندی به شغل ، عدالت شغلی ، توزیع مناسب سمت و توانمندی فرد و . . . و البته نگاه خود فرد به ساختار سازمان و میزان رضایتمندی او از مجموعه عوامل یکی از مهمترین متغیر ها است.
طرح سنجش رضایت شغلی متشکل از یک پرسش نامه استاندارد است که با توجه به موارد مشخص که در قسمت های بعدی به آن اشاره می شود تهیه و تنظیم گشته و به صورت نمونه گیری و یا سر شماری توسط کارکنان پر شده سپس در دو بخش تحلیل های آماری و تحلیل های منابع انسانی بررسی می شود .
اسفند ماه 1384 پيش نويس طرح سنجش رضايت شغلي به تصويب مركز برنامه ريزي و توسعه رسيد و شيوه نامه اجرايي آن تنظيم گرديد. ارديبهشت ماه 1385 با يك نمونه گيري مقدماتي (60 پرسش نامه) كار فاز ميداني طرح آغاز شد و 1 هفته پس از نمونه گيري اوليه و رفع معايب موجود ، سرشماري اصلي در سطح كاركنان سازمان طي مدت 4 روز و با همكاري بيش از 25 تن از كارشناسان دوره ديده انجام پذيرفت.
پس از جمع آوري اطلاعات و ورود به رايانه كه طي 7 روز و توسط مركز پژوهشهاي آمار ايران (از معتبر ترين مراكز پژوهشي در زمينه آمار در كشور) فاز تحليل هاي آماري شروع شد.
در اين قسمت كه حدود 25 روز به طول انجاميد كارشناسان آمار به كمك مشاوين طرح توانستند شاخص گذاري هاي صحيح و آزمون هاي مورد نياز را انجام داده و نتايج را جهت بررسي منابع انساني به متخصصين امر ارجاع دهند. بحث كارشناسي در حوزه منابع انساني نيز با حضور كارشناسان بنام صورت پذيرفت و بخش هايي از آن همچنان در حال بررسي است. در پاره اي از موارد حتي معادلات شاخص گذاري هاي آماري با توجه به خواست كارشناسان منابع انساني تغيير كرد و مجدداً محاسبات صورت گرفت.
در نمودار زير به بررسي شاخص كل در مقابل فاكتورهاي موجود مي پردازيم.
شاخص كل عبارت است از ميانگين امتياز دهي ( از 1 تا 5 ) به سوالات پرسيده شده كه نشان دهنده ميزان رضايتمندي مي باشد و هرچه ميزان شاخص بدست آمده بيشتر باشد ، رضايتمندي بيشتر است
با توجه به بخش های موثرتر در مبحث منابع انسانی ، سوالات طراحی و بعضاً به صورت استاندارد از میان کتب مرجع استخراج گردیدند .
سوالاتی که نتایج آنها مرتبط با یک شاخص بوده را در یک گروه قرار داده و به صورت گروه بندی های مجزا و با پاسخ های پنج گزینه ای آورده شد. و در انتهای پرسش نامه مشخصات فردی در یک قسمت جدا پرسیده شده تا بتوان تحلیل های دو بعدی بهتری بر روی داده ها انجام داد و دقیق تر به نقاط قوت و ضعف موجود پی برد.
پرسش نامه از 9 بخش تشکیل می شود :
1- رضایتمندی از میزان رشد وتعالی نیروی انسانی
2- رضایتمندی از میزان حقوق و دستمزد
3- رضایتمندی از مدیران مستقیم
4- رضایتمندی از همکاران
5- تعلق خاطر به شغل
6- تعهد سازمانی
7- امنیت شغلی
8- رضایتمندی از مدیران ارشد
9- مشخصات فردی
سوالات پس از قسمت بندی شدن آزمون گردید و در پیش آزمون صورت گرفته میزان آلفای کرومباخ آنها توسط نرم افزارهای آماری محاسبه گردید و تغییرات لازمه انجام شد.
لازم به ذکر است که پرسشنامه ها به صورت کاملاً محرمانه از پاسخ دهندگان دریافت گردید بدین نحو که در هنگام تحویل سوالات یک برگ نامه به شرح زیر و یک عدد پاکت نامه A4 در اختیار همکاران قرار می گرفت و در خواست می گردید که فرم های پر شده خود را در پاکت قرار داده و درب آنرا با چسبی ببندند . این اقدام نیز در راستای جلب اعتماد بیشتر همکاران و افزایش ضریب صحت مطالب مندرج در پاسخ نامه ها صورت گرفت ............
فهرست :
-
فصل اول : مقدمه
-
اهداف
-
ضرورت اجراي طرح
-
تعريف رضايت شغلي
-
فرضيات طرح
-
روش اجراي طرح
-
طرح كيفيت زندگي كاري چيست؟
-
روند اجرائي طرح
-
تيم اجرايي
-
نحوه تهيه و توزيع پرسشنامه
-
كدگذاري و ورود اطلاعات
-
روش تجزيه و تحليل هاي آماري
-
روش شاخص گذاري
-
فصل دوم : سیمای پاسخ دهندگان
-
فصل سوم : بررسی پاسخ ها به صورت جداول و نمودارهای توصیفی یک بعدی
-
فصل چهارم : بررسی پاسخ ها به صورت جداول آنالیز واریانس و نمودارهای توصیفی دو بعدی
-
بررسی شاخص کل در مقابل فاکتورهای تاثیر گذار (سن – سابقه کار- سمت – میزان تحصیلات )
-
بررسی بر اساس طبقه بندی سن افراد پاسخ دهنده
-
بررسی بر اساس طبقه بندی جنسیت افراد پاسخ دهنده
-
بررسی بر اساس طبقه بندی سابقه کار افراد پاسخ دهنده
-
بررسی بر اساس طبقه بندی سِمت افراد پاسخ دهنده
-
بررسی بر اساس طبقه بندی میزان تحصیلات افراد پاسخ دهنده
-
بررسی بر اساس طبقه بندی وضعیت تأهل افراد پاسخ دهنده
-
فصل پنجم : نتيجه گيري و ارائه راهكار
-
اقدامات مديريتي پيشنهادي
-
اقدامات انجام شده
-
ضمیمه
-
پرسشنامه
-
منابع
***************************************************************************************
در صورت تمایل
به دریافت فایل فوق در مدت 10 دقیقه ، لطفاً اینجا کلیک
کنید
***************************************************************************************
مشاوره ؛نگارش پایان نامه ؛ مقاله + شبیه سازی
در تمام مقاطع دانشگاهی پذیرفته می شود
در صورت
تمایل می توانید عنوان و جزئیات پروژه خود را در قسمت نظرات این پست
اعلام فرمایید. ضمنا می توانید اطلاعات درخواستی خود را به ایمیل یا تلگرام
نمایید
ایمیل :
com.dr@yahoo.com
درباره :
رابطه ميان سرمايه اجتماعي كاركنان و رضايت شغلي آنان ,
|