
پايان نامه : بررسي تصفيه زميني شيرابه کمپوست کارخانه ي کود آلي و تأثير کاربرد زئوليت
فرمت : pdf
تعداد صفحه : 143
قیمت : مبلغ ۱۴ هزار تومان
چکيده
توجه به محيط زيست و از آن جمله مواد زائد جامد مسألهايست که در سالهاي اخير مورد توجه جهانيان قرار گرفته است. انسان و بسياري از موجودات کرهي زمين به شيوههاي مختلف زباله ساز هستند که کنترل آنها نوعي تضمين در سلامت و بقاي محيط زيست به شمار ميرود. سوابق تاريخي گوياي آن است که انسان در ۸ الي ۹ هزار سال قبل زبالههاي خود را در خارج و به دور از محل مسکوني خويش جمعآوري و دفن ميکرده است. طبق شواهد موجود علت اصلي توجه به اين امر اشاعهي بيماري، هجوم حيوانات وحشي به اماکن مسکوني و تعفن حاصل از تلنبار مواد زائد جامد در محيط زندگي بوده است. از آن پس بازتاب آلودگي و بيماريهاي منتقله از زباله موجب گرديد که علم بهداشت زباله و مهندسي مواد زائد جامد بيش از پيش مورد توجه مسئولان و متخصصان محيط زيست قرار گيرد.
واقعهي مرگ ۳۸۰۰۰ انسان که از سال ۱۸۳۱ تا ۱۸۷۳ ميلادي به علت شيوع وبا در انگلستان بوجود آمد، رابطهي مهندسي بهداشت محيط و مرگ ومير انسانها را به اثبات رسانيد که بازتاب آن طراحي و ساخت کارخانهي زبالهسوز در سال ۱۸۷۶ بوده است . تلنبار نمودن زباله در زمينهاي پست خارج از محدودهي شهر و سپس سوزاندن آن به منظور جلوگيري از آلودگي شايد در ابتدا سادهترين و ممکن- ترين راهحل براي رفع اين معضل به نظر ميرسيد. مدتها اين روش بدون توجه به اثرات سوء آني و آتي آن، به عنوان عمليترين روش در نقاط مختلف جهان انجام ميشد و کماکان نيز در برخي از کشورهاي جهان انجام ميگيرد ، تداخل زبالههاي خانگي با بسياري از مواد زائد شيميايي و خطرناک که اکنون به صورتهاي گوناگون مورد استفاده قرار ميگيرند موجب شده است تا مشکلات جمعآوري و دفن صحيح زباله دو چندان شود. استفاده از ۴۸۰۰۰ مادهي شيميايي در زندگاني روزمره که تاکنون تنها خاصيت سرطانزايي ۵۰۰ نوع آن به اثبات رسيده نوعي تهديد جدي براي محيط زيست و سلامت انسان به شمار ميرود . تا اينکه موضع گيري در برابر مشکلات و مسائل ناشي از دفع زباله در مکانهاي مذکور سبب شد تا در برخي کشورهاي جهان زبالهدانهاي روباز به سرعت جاي خود را به محلهاي دفن بهداشتي جديد دهند .......................
بدليل بالا بودن درصد رطوبت زبالههاي شهري، مقدار زيادي شيرابه در فرآيند تبديل زباله به کمپوست توليد ميشود که اگر به شيوهاي مناسب و درست جمعآوري نشود ميتواند مشکلات زيست محيطي ايجاد نمايد. بعنوان مثال روزانه ۵۰۰ تن زباله در محل كارخانه كمپوست اصفهان به كود تبديل ميشود كه حدود چهل هزار ليتر شيرابه توليد ميكند. روش تصفيهي زميني براي کشور ايران که داراي منابع محدود آب و البته زمينهاي بدون کاربري زياد است در صورتي که مديريت مناسبي اعمال شود مي تواند روشي کارآمد براي تصفيهي شيرابهي زباله قبل از رهاسازي در محيط زيست و يا استفاده به عنوان آب آبياري به حساب آيد. هدف اين تحقيق بررسي امکان تصفيه ي زميني شيرابهي کمپوست کارخانهي کود آلي ميباشد، همچنين تأثير شيرابه بر خصوصيات فيزيکي خاک نيز مورد مطالعه قرار گرفت. تحقيق در قالب طرح آماري كاملاً تصادفي با ۳ تكرار و ۶ تيمار :A) ، :F تيمار خاک کارخانه (به عنوان خاك سبك ):B تيمار خاک کارخانه به علاوه ۱۰ درصد وزني زئوليت :C تيمار ۵۰ درصد خاک کارخانه به علاوه ۵۰ درصد خاک مزرعه خاتون آباد : ، (به عنوان خاك متوسط ) :D تيمار ۵۰ درصد خاک کارخانه به علاوه ۵۰ درصد خاک مزرعه خاتون آباد به علاوه ۵ درصد وزني زئوليت و :E تيمار ۵۰ درصد خاک کارخانه به علاوه ۵۰ درصد خاک مزرعه خاتون آباد به علاوه ۱۰ درصد وزني زئوليت) صورت گرفت. آزمايشات در ١٨ لايسيمتر از جنس پلاستيك و با سطح مقطع دايرهاي شكل به قطر ٦٠ سانتيمتر و ارتفاع ١٠٠ سانتيمتر كه توسط تيمارهاي تحقيق پر شدند، انجام گرفت. براي آبياري لايسيمترها از شيرابه كارخانه كود آلي اصفهان استفاده گرديد. ستونها به ارتفاع ۵ سانتيمتر شيرابه به صورت غرقابي (سطحي) و با دور ٧ روز، براي ١٦ مرتبه آبياري شدند.
نتايج اين تحقيق نشان داد افزودن شيرابه باعث کاهش چگالي ظاهري، نفوذپذيري و هدايت هيدروليکي خاک گرديد. خاک سبك قادر به جذب فلزات سنگين و کاهش شوري نبود درحاليکه خاک متوسط توانايي بالايي در جذب فلزات سنگين داشت همچنين خاک متوسط در کاهش شوري شيرابه بسيار مؤثر بود. ١٠ درصد زئوليت در خاک سبك تأثير معني- داري در کاهش شوري و جذب فلزات سنگين (کادميوم، نيکل، کروم و سرب) شيرابه داشته است. درخاک متوسط، زئوليت تأثير مثبتي نداشته است و خاک بدون زئوليت عملکرد بهتري در کاهش شوري و جذب فلزات سنگين داشته است.
فهرست مطالب
چکيده
فصل اول: مقدمه و بررسی منابع
۱ مقدمه
۲ اهداف طرح
۳ استفاده از فاضلابها در امر آبياري
۴ پسابهاي صنعتي
۵ كمپوست
۶ شيرابه
۷ استفاده از پسماندها (شيرابه، کمپوست، پساب و لجن فاضلاب) در خاک
۱ اثر شيرابه بر خصوصيات فيزيکي خاک-۷-۱
۲ اثر شيرابه بر pH خاک
۳ اثر شيرابه بر شوري خاک
۴ اثرات شيرابه بر باروري خاک
۵ اثر مواد آلي بر خصوصيات خاک
۶ اثرات شيرابه بر آلودگي خاک
۷ آلودگي خاک توسط فلزات سنگين
۸ اثرات شيرابه بر تجمع عناصر سنگين در گياهان
۸ زئوليت
۱ زئوليت چيست؟
۲ تاريخچهی کشف زئوليت و برخي از کاني هاي آن
۹ تصفيهی فاضلاب
۱ تاريخچهی تصفيهی فاضلاب
۲ انواع تصفيهی فاضلاب
۳ تصفيهی زميني فاضلاب
۴ انواع سيستمهاي تصفيهی زميني فاضلاب
۵ مقايسه تصفيه زميني با فرآيندهاي متداول تصفيه
۶ مفاهيم اساسي تصفيهی زميني
۷ عوامل موثر در طراحي سيستمهاي تصفيهی زميني
فصل دوم: مواد و روشها
۱ مکان و زمان انجام آزمايش
۲ مواد
۱ خاک
۲ زئوليت
۳ شيرابه
۳ روش
۱ تيمارها
۲ طرح آماري
۳ آزمايشات
۴ تحليل دادهها
فصل سوم: نتايج و بحث
۱ خصوصيات كلي شيرابه در دوره آزمايش
۲ اثر شيرابه بر خصوصيات فيزيکي خاک
۱ چگالي ظاهري خاک
۲ نفوذ پذيري خاک
۳ هدايت هيدروليکي
۳ تصفيهي زميني
3-۱ نقش تصفيهي زميني در کاهش هدايت الکتريکي EC
3-۲ نقش تصفيهي زميني در تعديل اسيديته pH شيرابه
۳ نقش تصفيهي زميني در حذف عناصر سنگين از شيرابه
۴ راندمان حذف عناصر سنگين در روش تصفيهی زميني
فصل چهارم: نتيجه گيري و پيشنهادها
۱ نتيجه گيري
۲ پيشنهادها
منابع
ضميمه
***************************************************************************************
در صورت تمایل
به دریافت فایل فوق در مدت 10 دقیقه ، لطفاً اینجا کلیک
کنید
***************************************************************************************
مشاوره ؛نگارش پایان نامه ؛ مقاله + شبیه سازی
در تمام مقاطع دانشگاهی پذیرفته می شود
در صورت
تمایل می توانید عنوان و جزئیات پروژه خود را در قسمت نظرات این پست
اعلام فرمایید. ضمنا می توانید اطلاعات درخواستی خود را به ایمیل یا تلگرام
نمایید
ایمیل :
com.dr@yahoo.com
درباره :
کاربرد زئوليت , بررسي روش های نوین جداسازی , مقالات .پایان نامه و پروژه های رشته کشاورزی .زمین شناسی. جغرافیا ,
|