
پروژه : بررسي انواع ومزاياي پرتال
فرمت : word
تعداد صفحه : 48
قیمت : مبلغ ۵ هزار تومان
مقدمه
مفهوم پرتال توسط Merril Lynch مطرح شد. پرتال ها مي توانند به عنوان درگاه اطلاعات در نظر گرفته شوند. پرتال ها در پي اين سوال که ما چطور مي توانيم اطلاعات درست را به کاربران تحويل دهيم ، به وجود آمدند. در تکنولوژي دريافت اطلاعات به وسيله کاربر سنتي هر کاربر وب بايد عمل جستجو را براي يافتن اطلاعات از وب ، به راه اندازد در حاليکه وقتي از تکنولوژي ارائه اطلاعات به کاربر استفاده شود اطلاعات به هر کاربر بدون توجه به تقاضاي او فرستاده مي شود. از طرف ديگر يک کاربر ممکن است براي تهيه اطلاعات با سيستم تعامل داشته باشد(مثل پر کردن فرم مميزي) در نتيجه نياز به فراهم کردن مکانيزم مستقل از کاربردي هست که اطلاعات را مابين توليد کنندگان و متقاضيان مبادله کند.اين نياز ارتباط سنتي چند به يک مشتري-خدمتگزار را به ارتباط چند به چند مشتري-خدمتگزار تعميم داده است.به ناچار گسترش اطلاعات در روي وب مطرح مي شود. بسياري از کاربران وب در مقابله با انفجار اطلاعات طاقت فرسا بي نتيجه مانده اند.براي حل مشکل، پرتال به عنوان يک قطعه اطلاعات بسته بندي شده به منظور تحويل اطلاعات درست به فرد مورد نظر در زمان مناسب و در محل مناسب براي تصميم گيري درست به کار مي رود. پرتال داراي خصوصيات سرويس دهي خودکار، خصوصي سازي و تحويل بلادرنگ مي¬باشد. براي سرويس دهي خودکار يک کاربر قادر خواهد بود تا از الگوهاي از پيش تعيين شده براي طراحي مجدد صفحات وب شخصي استفاده کند. به عنوان مثال در اين حالت به هر دانشجوي دانشگاه يک وب سايت داده مي شود که هر دانشجو مي تواند وب سايتش را به ميل شخصي خود تغيير دهد . براي شخصي سازي يک کاربر قادر خواهد بود اطلاعاتي که خاص وي مي باشد را تحويل داده و دريافت کند.
براي پرتال تعاريف مختلفي ارائه شده است، و در رابطه با ارائة يک تعريف کلي براي آن اختلاف نظرهاي زيادي وجود دارد ، اين اختلاف نظرها حتي در رابطه با نامي که براي اين ابزار در نظر گرفتهشدهاست، هم وجود دارد. اما در رابطه با خصوصيات ويژة آن و عملياتي که بايد انجام دهد يک توافق کلي وجود دارد. لازم به ذکر است که صفحات وب ايستايي که پيوندهايي براي دسترسي به منابع ناهمگون در رابطه با يک موضوع خاص در اختيار قرار ميدهند، در واقع دايرکتوريها هستند و نبايد با پرتال اشتباه شوند. پرتال ها داراي پيچيدگي و توانايي بيشتري در مقايسه با اين دايرکتوريها هستند. در واقع پرتال تنها يك موتور جستجو نيست بلكه از اجزاء مختلفي تشكيل شده است و امكانات مختلفي را در اختيار كاربران قرارميدهد كه موتور جستجو يكي ازاين امكانات است. گر چه كاوشگران وب امكانات بيشتري براي انجام جستجو دارند و امكان انجام جستجوهاي با اندازة بزرگتري را در اختيار كاربر قرار ميدهند
رشد سريع اطلاعات در دنياي امروزه ، نيازمند روشي ساختيافته براي دسترسي به اين اطلاعات ميباشد. با توجه به گستردگي اين اطلاعات ، نيازمند روشي هستيم که اين اطلاعات و سرويسها را به صورت متمرکز دراختيار ما قرار دهد. تا هم کيفيت و هم سرعت کار بالا رود و در هزينه و زمان نيز صرفه جويي شود. پرتال به عنوان يک راه حل براي اين مساله ميباشد. پرتال يک سرويس شبکه است که اطلاعات را از منابع توزيع شده با استفاده از تکنولوژيهايي مثل جستجو در يک جا جمع کرده و در اختيار کاربر قرار ميدهد. معمولا اين اطلاعات را از طريق يک وب سايت در اختيار کاربر قرار ميدهد. کاربران از طريق اين سايت ميتوانند به اطلاعات مربوط به خود دسترسي پيدا کنند. بررسي ها نشان داده که استفاده از پرتالها از سال 1998 به بعد رشد زيادي داشته است.IDC پيش بيني کرده که فروش نرمافزارهاي پرتال از 455 ميليون دلار در سال 2001 به 1/3 بيليون دلار در سال 2006 افزايش خواهد يافت برخلاف نرم افزارهاي مديريت کسب و کار که فروش آنها در طول سال 2001 گذشته تنها 3/4 درصد رشد داشته ، فروش نرمافزارهاي پرتال در سال 2001 ، تنها 59 درصد نسبت به سال قبل فروش داشته است.يعني مبلغي در حدود 709 ميليون دلار فروش داشتهاند. Bulter Group فروش 07/4 بيليون دلاري نرم افزارهاي پرتال را در سال 2006 پيش بيني کردهاست تاکنون شرکتها و سازمانهاي زيادي در سراسر دنيا به پرتالهاي سازماني براي ارائه خدمات به مشتريان خود روي آوردهاند.تنها در سال 2002 حدود 3500 شرکت و سازمان بزرگ پروژههاي پرتال سازماني خود را شروع کردهاند که پيش بيني شده اين پروژهها تا سال 2005 به اتمام برسد. دلايل اين رشد اولا کاهش پيدا کردن قيمت ساخت پرتال و در ثاني افزايش کارايي و کيفيت بهتر و سرعت بيشتر ارائه خدمات به مشتريان عنوان شده است ............
رشد سريع اطلاعات در دنياي امروزه ، نيازمند روشي ساختيافته براي دسترسي به اين اطلاعات ميباشد. با توجه به گستردگي اين اطلاعات ، نيازمند روشي هستيم که اين اطلاعات و سرويسها را به صورت متمرکز دراختيار ما قرار دهد. تا هم کيفيت و هم سرعت کار بالا رود و در هزينه و زمان نيز صرفه جويي شود. پرتال به عنوان يک راه حل براي اين مساله ميباشد. پرتال يک سرويس شبکه است که اطلاعات را از منابع توزيع شده با استفاده از تکنولوژيهايي مثل جستجو در يک جا جمع کرده و در اختيار کاربر قرار ميدهد. معمولا اين اطلاعات را از طريق يک وب سايت در اختيار کاربر قرار ميدهد. کاربران از طريق اين سايت ميتوانند به اطلاعات مربوط به خود دسترسي پيدا کنند. يکي از امکانات مهم يک پرتال شخصي سازي است به اين معني که کاربر بتواند ساختارمحتواي سايت را آنطور که مي خواهد سازماندهي کند . به عبارت ديگر شخصي سازي يعني دريافت محتوا واطلاعات سايت توسط يک کاربر و يا گروهي از کاربران بر اساس علاقه و نياز آنها و يا نقشي که در استفاده از سايت پرتال دارند . در شخصي سازي انتظار مي رود که رفتار سايت پرتال متناسب با خواسته کاربران و در محدوده اي که اجازه داده مي شود ، تغيير کند.
در اين پروژه به بررسي مدل رفتاري کاربر در يک دوره مشخص از زمان پرداخته و براساس بيشترين علاقه مندي هاي کاربر پرتال تغيير يافته و حالت خودکار عمل شخصي سازي را انجام دهد .
فهرست مطالب
1-مقدمه
2-پرتال چيست
2-1-ديدگاه دانشگاه هاي مختلف در رابطه با تعريف پرتال
2-2-ارائه يك تعريف كلي از پرتال
3-تاريخچه پرتال
3-1-اولين پرتال
3-2-نسلهاي پرتال
3-2-1-نسل اول پرتال
3-2-2-نسل دوم پرتال
3-2-3-نسل سوم پرتال
4-ويژگي هاي پرتال
4-1-جنبه كاركردي پرتال
4-2-چه زماني به پرتال نياز داريم
4-3-مزاياي استفاده از پرتال
5-انواع پرتال
5-1-پرتالهاي سازماني
5-1-1-انواع پرتال سازماني بر اساس نياز كاربر
5-1-2- انواع پرتال سازماني بر اساس ساختار
5-2-پرتال هاي وب
5-2-1-دروازه هاي وب افقي
5-2-2-دروازه هاي وب عمودي
5-2-3-متا پرتال
6-اجزاي پرتالها
6-1-اطلاعاتي كه يك پرتال فراهم مي كند
6-2-خدماتي كه بوسيله يك پرتال فراهم مي شود
6-3-ماژول هاي رايج در پرتال ها
7-معماري پرتال ها
7-1- خصوصيت معماري خوب
7-2-معماری مفهومی پرتال
7-2-1-سرويس هاي امنيتي
7-2-2-سرويس هاي توليد صفحات وب
7-2-3-سرويس ها و پورتلت ها
7-3-معماري منطقي
7-3-1-لايه سرويس
7-3-2-لايه برنامه هاي كاربردي
8-تفاوتهاي پرتال و وب سايت
9-مقايسه موتور جستجوي پرتال و كاوشگر وب
10-نتيجه گيري
11-مراجع
فهرست اشكال وجداول
شكل1 معماري دروازه وب
شكل2 طبقه بندي پرتال
شكل3 معماري متا پرتال
جدول1 ماژولهاي رايج در پرتال
شكل4 معماري مفهومي پرتال
شكل5 معمار منطقي پرتال
جدول2 بررسي تفاوتهاي كاوشگر وب و پرتال
***************************************************************************************
در صورت تمایل
به دریافت فایل فوق در مدت 10 دقیقه ، لطفاً اینجا کلیک
کنید
***************************************************************************************
مشاوره ؛نگارش پایان نامه ؛ مقاله + شبیه سازی
در تمام مقاطع دانشگاهی پذیرفته می شود
در صورت
تمایل می توانید عنوان و جزئیات پروژه خود را در قسمت نظرات این پست
اعلام فرمایید. ضمنا می توانید اطلاعات درخواستی خود را به ایمیل یا تلگرام
نمایید
ایمیل :
com.dr@yahoo.com
درباره :
طراحی سایت , شبکه های کامپیوتری ,
|