
پروژه : بررسي نحوه ی عملکرد انواع رادارها و روش های ایجاد اختلال (ECM ) و
حذف اختلال ( ECCM) در گیرندگی رادار
فرمت : word
تعداد صفحه : 108
قیمت : مبلغ 18 هزار تومان
مقدمه
رادار وسیله ای است که با بهره گیری از ارسال امواج الکترومغناطیسی و دریافت آن وجود هدف، موقعیت آن در فضا، سرعت شعاعی و اندازه هدف و جزئیات دیگری در مورد آن را مشخص می کند.
با پیش بینی وجود امواج الکترومغناطیس توسط ماکسول و تلاش دانشمندان دیگر همچون هرتز و مارکنی جهت تحقق علمی آن پیش بینی ها مخابرات جدید پا به عرصه وجود نهاد و به مرور ضمن پیشرفت فنی، بهره برداری های معقول از اثرات اعجاب انگیز امواج الکترومغناطیسی متاسفانه از این امواج در جهت استعمار و تقویت کاربردهای سلاح های کشتار جمعی استفاده گردید و اولین بهره برداری نادرست از آن در جنگ جهانی دوم با ساخت و بکارگیری رادار نظامی صورت گرفت. هر چند رادار به تنهایی ابزار سودمندی است لیکن به کاربردهای نظامی آن بیش از سایر موارد توجه می شود. اگر چه رادار منفجر نمی شود و کشنده نیست ولی می تواند برد و دقت شلیک سلاح های قوی را تا چند برابر افزایش دهد. به عبارت دیگر اهمیت شناسایی هدف، هدایت و کنترل آتش موشک ها و انواع سلاح ها از اهمیت خود آن موشک ها و سلاح های مخرب به مراتب بیشتر است لذا از ابتدای به کارگیری رادار به منظور کاهش تهدیدات راداری و در خفا نگهداشتن اهداف حیاتی از دید آن اقدامات زیادی صورت گرفته و از سیستم ها و مواد جاذب الکترومغناطیس در این رابطه بهره برداری شده است. البته با توجه به تنوع زیاد رادارها از طرفی پهنه ی فعالیت آن ها در زمینه مقابله بسیار گسترده شده و از طرف دیگر هر زمان که اقدام موفقیت آمیزی عملکرد نوع خاصی از رادارها را مختل می نمود نوع پیشرفته تری از آن رادارها را مختل می نمود نوع پیشرفته تری از آن رادار طراحی گردید. ناگفته نماند که کاربردهای غیر نظامی رادار همچون کنترل ترافیک فرودگاه ها و جاده ها، ناوبری خوایی و دریایی، شناسایی کرات و اجرام آسمانی، نقشه برداری ، شناسایی معادن زیر زمینی و کاربردهای زمین شناسی و پزشکی در جهت رفاه زندگی بشر بسیار موثر بوده است.
رادار یک دستگاه رادیویی است که برای مشاهده اجسام و اندازهگیری برخی ویژگیهای آنها به وسیله امواج الکترومغناطیسی به کار میرود. کاربرد اصلی رادار و محل پیدایش و رشد آن در صنایع نظامی و هوانوردی است و نقش اصلی یک سیستم راداری نظارت بر یک محدوده بزرگ و تشخیص اجسام متحرک، ردیابی اهداف و استخراج مشخصاتی مانند سرعت و ارتفاع و ... میباشد.
در این میان وظیفهی یک سیستم اخلالگرگیرندگی رادار (ECM) در مباحث جنگ الکترونیک جلوگیری از شناسایی یا اندازهگیری دقیق فاصله، سرعت و زاویه هدف توسط رادار ، به منظور مورد هدف قرار نگرفتن توسط افزارههای جنگی است.و وظیفه ی یک سیستم (ECCM ) در مباحث دفاع الکترونیک حذف این عوامل اختلال می باشد . برای این منظور روشهای بسیار متعددی برای مقابله با عملکرد صحیح رادارهای دشمن مورد استفاده قرار میگیرد که برخی از آنها برای به از کار انداختن تمامی انواع رادارها مؤثر بوده و برخی دیگر تنها میتوانند در عملکرد تعدادی از رادارها اخلال ایجاد نمایند. برای روشن شدن مطلب باید گفت بطور کلی با سه عامل اساسی می تواند در عملکرد گیرندگی رادار ایجاد اختلال نمود و کارکرد صحیح آن را دچار مشکل کرد که این سه عامل عبارتند از :
1- کلاتر : انعکاس ها و برگشت ناخواسته امواج از کلیه هجسام غیر از هدف را شامل می شود که موجب کاهش کارایی رادار و از بین رفتن سیگنال هدف و ایجاد اهداف دروغین در رادار می گردد. از آنجایی که کلاتر یک عامل طبیعی ایجاد اختلال بوده و منشا انسانی ندارد نمی توان آن را جزو سیستم های جنگ یا دفاع الکترونیکی قرار داد .
2- تکنولوژی استیلس : وضعیتی است که هدف به وسیلهی رادار قابل شناسایی نمیباشد که دلیل این امر، استفاده از تکنیکهای خاصی است که در چنین وسایل رادار گریزی به کار برده شده است، که درواقع به بحث تکنولوژی استیلس مربوط میگردد.این تکنولوژی یکی از عوامل موثر در سیستم های جنگ الکترونیکی است .
3- جمینگ : وضعیتی است که رادار یک هدف غیرواقعی و مجازی را نشان میدهد که علت این امراستفاده از تکنیک Jamming میباشد که از این تکنیک برای ایجاد خطا در آشکارسازی ویژگیهای هدف از قبیل سرعت، موقعیت مکانی و ... توسط رادار، استفاده میگردد . این تکنولوژی مهم ترین سیستم جنگ الکترونیکی محسوب می شود .
در این پروژه سعی شده تا پس از نگاهی اجمالی بر ساختار ، نحوه ی عملکرد و انواع رادارها ، روش های ایجاد اختلال (ECM ( و حذف اختلال ( ECCM) در گیرندگی رادار بطور مفصل مورد بررسی قرار گیرد . از این رو :
در فصل اول با ساختار ، نحوه ی عملکرد و انواع رادار آشنا می شوییم .
در فصل دوم کلاتر را بعنوان یکی از عوامل طبیعی ایجاد اختلال در عملکرد موثر رادار مورد بحث قرار می دهیم .
در فصل سوم با تکنیک های استیلس بعنوان یکی از روش های ایجاد اختلال در فرآیند شناسایی رادار در راستای جنگ الکترونیکی آشنا شده و راههای مقابله با این تکنیک را در جهت دستیابی به عملکرد صحیح رادار مورد بررسی قرار خواهیم داد .
درفصل چهارم در مورد تکنیک های جمینگ بعنوان موثرترین روش ایجاد اختلال درعملکرد رادار(ECM) در راستای جنگ الکترونیکی کارآمد صحبت کرده و تکنیک های مقابله با آنرا در راستای حذف عامل اختلال(ECCM ) و شناسایی صحیح ، مورد تحلیل و بررسی قرار خواهیم داد .
***************************************************************************************
در صورت تمایل
به دریافت فایل فوق در مدت 10 دقیقه ، لطفاً اینجا کلیک
کنید
***************************************************************************************
مشاوره ؛نگارش پایان نامه ؛ مقاله + شبیه سازی
در تمام مقاطع دانشگاهی پذیرفته می شود
در صورت
تمایل می توانید عنوان و جزئیات پروژه خود را در قسمت نظرات این پست
اعلام فرمایید. ضمنا می توانید اطلاعات درخواستی خود را به ایمیل یا تلگرام
نمایید
ایمیل :
com.dr@yahoo.com
درباره :
امواج ،آنتن،رادار ، ماهواره ,
|